در این مقاله قصد داریم به مقایسه انواع ورق فلزی کششی بپردازیم. با توجه به این که امروزه استفاده از مواد و مصالح مدرن باعث ایجاد ابداعاتی نوین در صنعت ساخت و ساز شده است، انواع ورق فلزی کششی را به عنوان یکی از مصالح و متریال مدرن و جدید در ساختمان سازی معرفی و بررسی می نماییم. انواع ورق فلزی کششی که به نام های دیگری همچون ورق فلزی مشبک، ورق فلزی طرحدار، ورق فلزی سوراخ دار و… شناخته می شود، قطعه ای فلزی است که با استفاده از ایجاد شیار در ورق های فلزی معمولی به دست می آید. ورق های فلزی پس از ایجاد شیار کشیده شده و مجددا پرس می گردد که با توجه به فواصل شیارها، ضخامت ورق، مقدار و شدت کشش، فرم های خالی، پر و توری مانند مختلفی از قبیل الماسی، لوزی، چهارگوش های متقارن و نامتقارن تشکیل می گردد.
انواع ورق فلزی کششی
با توجه به فراوانی ورق های فلزی کششی و تنوع متریال آن ها، کاربردهای مختلفی از ورق فلزی کششی در صنایع مختلف بوجود آمده است. از کاربردهای ورق کششی میتوان به کاربرد در انواع نمای مدرن ساختمان، دکوراسیون داخلی، سقف کاذب، کف کاذب، گریتینگ، ساخت حصار و فنس، مبلمان داخلی، فضای شهری، کارخانجات صنعتی، خودروسازی و… اشاره کرد که البته این موارد تنها بخش کوچکی از هزاران کاربرد ورق های فلزی کششی می باشد. با توجه به ویژگی ها و مزایای ویژه ورق های کششی روز به روز کاربرد های جدید و خلاقانه ای برای این ورق ها کشف می شود.
مقایسه انواع ورق فلزی کششی
ورق فلزی کششی با توجه به جنس متریال استفاده شده، اندازه چشمه، طرح چشمه، ضخامت پایه، قطر پایه و… به انواع مختلف تقسیم بندی می شود. انواع ورق فلزی کششی از نظر اندازه پایه به ورق های کششی پایه نازک، پایه متوسط و پایه پهن تقسیم بندی می شوند. انواع ورق فلزی کششی از نظر طرح چشمه به انواع چشمه الماسی، مستطیل، چهار گوش های متقارن و چهار گوش های نامتقارن تقسیم بندی می شوند. همچنین ورق های فلزی کششی از نظر ضخامت پایه، اندازه چشمه و جنس ورق به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آن پرداخته می شود.
بیشتر بدانید: متال مش چیست؟
انواع ورق فلزی کششی بر اساس جنس
ورق های فلزی کششی محصولی تنوع پذیر از لحاظ جنس هستند و با توجه به نوع کاربرد و محل استفاده می توانند متریال های مختلفی داشته باشند. به طور کلی می توان گفت که اکثر صفحه ها یا پلیت های فلزی قابلیت تبدیل شدن به ورق فلزی کششی را دارند. ورق های کششی می توانند جنسهای مختلفی از جمله فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، مس، گالوانیزه، استیل و… داشته باشند. در ادامه علاوه بر آشنا شدن با متریالهای مختلف انواع ورق فلزی کششی با ویژگی ها و موارد استفاده هر یک از آنها در صنایع مختلف نیز آشنا خواهید شد.
بیشتر بدانید: اجرای اکسپندد متال
ورق کششی آلومینیومی
انواع ورق و صفحات فلزی قابلیت تبدیل شدن به ورق های کششی را دارند. یکی از متریال های پر استفاده برای ساخت ورق های کششی، ورق آلومینیومی است. ورق کششی آلومینیومی از صفحات فلزی آلومینیومی ساخته می شود که به صورت یکنواخت برش خورده، کشیده شده و دهانه هایی به اشکال مختلف را تشکیل می دهد. ورق کششی آلومینیومی به طور کامل منبسط می گردد تا اشکال مختلف دهانه با برش و کشش در سطح آن ایجاد گردد. دهانه های الماسی (لوزی شکل) ساختار بسیار مستحکمی را در ورق آلومینیومی ایجاد می کنند. ورق های کششی آلومینیومی در انواع استاندارد، سنگین و مسطح تولید می شوند که استفاده از هر کدام ورق ها بستگی به نوع کاربری و محل استفاده دارد.
ورق کششی آلومینیوم، ظریف، همه کاره و مقرون به صرفه است. انواع ورق فلزی کششی در مقایسه با انواع ورق فلزی پانچ شده مقرون به صرفه تر هستند. از آنجایی که ورق کششی آلومینیومی شکاف خورده و منبسط شده است، در هنگام ساخت، زباله و ضایعات فلزی کمتری ایجاد می کند، بنابراین شما مجبور نیستید هزینه از دست دادن ضایعات فلزی را در فرآیند تولید پرداخت کنید. ورق آلومینیوم کششی دارای مقاومت عالی نسبت به وزن و تعداد الگوی متنوع برای انتخاب است.
ورق کششی فولادی
ورق کششی فولادی جایگزین عالی برای اکثر ورق های فلزی سوراخ دار، ورق فلزی پانچ شده و طرح دار می باشد. انواع ورق فلزی کششی با فولاد ضد زنگ از ورق جامد تک ماده فشرده و کشیده ساخته می شود. گریتینگ فلزی منبسط شده برای کاربردهای شستشوی قطعات سنگین وزن و همچنین ایجاد فضای باز برای جریان هوا و تخلیه مفید است. ورق فولادی کششی ترکیبی از بهترین ویژگی ها را داراست. ورقی بسیار مستحکم که در عین حال با منبسط و کشیده شدن استحکام چند برابری پیدا می کند.
این نوع ورق مقاومت کششی بالایی دارد و در مقایسه با ورق های فولادی ساده، مقاومت بالاتری دارد. ورق کششی فولادی در مقایسه با ورقهای فولادی بافته شده نیاز به عملیات جوش اضافی که باعث کاهش فلزات می شود ندارد. به طور کلی ورق های کششی فولادی بسیار سخت و همه کاره هستند به خصوص اگر از آلیاژهای فلزی مقاومی همچون فولاد ضد زنگ ساخته شده باشند. این ورق ها تقریبا در هر نوع صنعتی که نیاز به استفاده از ورق های فلزی و فولادی داشته باشد کاربرد دارند و به دلیل تنوع در کاربری ارزش بالایی دارند.
ورق کششی استیل
یکی دیگر از متریال مورد استفاده برای ساخت انواع ورق فلزی کششی، ورق های استیل هستند. ورق استیل که در واقع یکی از انواع ورق فولادی است که به دلیل آلیاژهای به کار رفته در آن دارای خواص ضد زنگ بالایی می باشد از متریال های پر مصرف برای ساخت انواع ورق فلزی کششی استیل می باشد. ورق کششی استیل علاوه بر داشتن تمام خواص ورق استیل از جمله قابلیت چکش خواری بالا، ضد زنگ، مقاومت بالا و… دارای ویژگی های بیشتری از جمله انعطاف بالا، استحکام بیشتر و شکل پذیری بالا نیز می باشد. از این رو از ورق های کششی استیل برای ساخت انواع وسایل دکوراتیو، سقف های کاذب، پارتیشن های اداری، حصار های تزیینی و… استفاده می شود.
ورق کششی گالوانیزه
ورق کششی گالوانیزه که با استفاده از ورق های گالوانیزه معمولی به دست می آید به دلیل سطح مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی یکی از پر استفاده ترین ورق های کششی در صنایع مختلف به حساب می آیند. ورق های گالوانیزه در اصل همان ورق های روغنی هستند که با پوششی مقاوم از فلز روی ساخته می شوند. به همین دلیل ورق های کششی گالوانیزه مقاومت سطحی خوبی دارند و به راحتی دچار خوردگی نمی شوند، از این رو از ورق های کششی گالوانیزه برای مصارف مختلف در ساختمان سازی و کارخانجات صنعتی می توان استفاده نمود.
ورق کششی مسی
ورق های مسی با توجه به ویژگی هایی از جمله ظاهر زیبا، شکل پذیری بالا، مقاوم در برابر خوردگی و استحکام کششی از گزینه های مناسب برای ساخت ورق های کششی هستند. ورق های کششی مسی علاوه بر دارا بودن تمام ویژگی های ورق های مسی، ویژگی های بیشتری از جمله قابلیت چکش خواری بالا، انعطاف بیشتر و ایمنی بالا را نیز به ورق های مسی می بخشند. ورق های کششی مسی قابلیت کاربرد در نماهای مدرن ساختمانی، سقف کاذب، پارتیشن، وسایل دکوراتیو و … را دارند.
انواع ورق فلزی کششی بر اساس اندازه پایه چشمه
پایه چشمه میزان بازشدگی چشمه را کنترل می کند که حداکثر میزان آن 25 میلی متر و حداقل آن 4 میلی متر است. با تغییر میزان پایه میزان دید، عبور نور، باد و بازشدگی چشمه کنترل می گردد. ورق های فلزی کششی از نظر ابعاد و اندازه تنوع بالایی دارند. یکی از موارد مهم در زمان انتخاب و خرید انواع ورق فلزی کششی توجه به اندازه چشمه، اندازه پایه و قطر پایه چشمه نسبت به نوع کاربری است.
بیشتر بدانید: مقایسه ورق فلزی اکسپندد متال با سایر ورقها
ورق کششی پایه نازک
تفاوت در اندازه پایه چشمه ورق های کششی فلزی باعث شده محصولات مختلفی ساخته شود که کاربرد منحصر به فردی داشته باشند. در ورق های کششی فلزی پایه نازک، اندازه پایه بین 10-4 میلی متر متغیر می باشد. ورق های کششی با پایه نازک مناسب استفاده در نما، دکوراسیون داخلی و حصار می باشند.
ورق کششی پایه متوسط
در ورق های کششی پایه متوسط اندازه پایه چشمه بین 18-10 میلی متر می باشد. ورق های فلزی کششی با پایه متوسط مناسب استفاده در پارتیشن ها، کف و سقف کاذب می باشد.
ورق کششی پایه پهن
اندازه پایه چشمه در ورق های کششی پایه پهن بین 25-18 میلی متر می باشد. ورق فلزی کششی با پایه پهن مناسب استفاده در سازه صنعتی، دکل مخابرات و برق می باشد.
انواع ورق فلزی کششی بر اساس طرح چشمه
ورق های کششی بر اساس طرح و شکل چشمه نیز به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. فواصل شیارها، مقدار و شدت کشش در پروسه تولید ورق های فلزی کششی باعث به وجود آمدن اشکال مختلفی از قبیل الماسی، مربع لوزی، چهار گوش های متقارن و نامتقارن و… می گردد.
ورق کششی چشمه الماسی (چشمه لوزی شکل)
در این نوع ورق کششی، فرم کلی شیارها و چشمه ها (فضاهای خالی سطح ورق) الماسی یا لوزی شکل می باشد. در میان انواع ورق فلزی کششی، ورق های چشمه لوزی کاربرد بیشتری نسبت اشکال دیگر دارند. علت محبوبیت بالای ورق های کششی چشمه الماسی، ظاهر سه بعدی و مدرن آن می باشد. همچنین نسبت طول به عرض چشمه با توجه به خواست کارفرما، ضخامت ورق و شدت کشش قابل تغییر است که در نهایت موجب ساخت انواع ورق کششی چشمه الماسی با فرم های مختلف می گردد.
برای خرید توری لوزی اکسپندد متال کلیک کنید.
ورق کششی چشمه شش ضلعی (چشمه لانه زنبوری)
در این نوع ورق کششی چشمه های ایجاد شده در سطح ورق به شکل شش ضلعی یا لانه زنبور هستند. اشکال شش ضلعی این نوع ورق ها کاملا یک اندازه و یکدست هستند. با تغییر قطر پایه در ورق کششی چشمه شش ضلعی نیز فرم های مختلفی از این ورق ها ساخته می شود که شامل پایه نازک، پایه متوسط و پایه پهن می باشد.
ورق کششی چشمه شش ضلعی نامنظم
یکی دیگر از اشکال ورق کششی چشمه هایی با شش ضلعی های نامنظم است. در این نوع ورق شش ضلعی های ایجاد شده دارای اضلاع نامساوی می باشند. باتوجه به تنوع بالایی که در اشکال چشمه های ورق کششی وجود دارد می توان با استفاده از انواع مختلف آن در پروژه های ساخت و ساز، پویایی و تحرک ویژه ای را در نمای بیرونی و داخلی ایجاد کرد.
پاردیک مش ارائه کننده انواع ورق فلزی کششی درجه یک و با کیفیت
در این مقاله سعی کردیم به مقایسه انواع ورق فلزی کششی بپردازیم و شما را با ورق های کششی مختلف براساس جنس، طرح چشمه، اندازه پایه و… آشنا کنیم. ورق های فلزی کششی محصولات متنوعی هستند که در ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شوند. این که کدام نوع ورق فلزی کششی برای پروژه شما مناسب تر است؟ نیاز به مشاوره با متخصصان باتجربه و تیم اجرا کننده این ورق ها دارد تا با توجه به نوع کاربری و پروژه شما، بهترین پیشنهاد را بدهند. گروه صنعتی پاردیک مش با سال ها تجربه تخصصی در تولید و اجرای ورق فلزی کششی (استرچ متال– متال مش) آماده همکاری جهت مشاوره، فروش و اجرای ورق های فلزی کششی با کیفیت و استاندارد می باشد. همچنین متخصصان پاردیک با سال ها تجربه، مشاوره لازم جهت انتخاب درست را در اختیار شما خود قرار خواهند داد.